6 goede strategieën voor deze zomer

 

zomer

Ben jij ook bang voor het moment dat de kinderen gaan vragen: Mam......Wat gaan we doen vandaag? 

Hieronder heb ik wat richtlijnen voor je bedacht om je bij de slechte dagen te steunen, zonder dat je moedeloos wordt en je geduld gaat verliezen. Neem ervan wat je nuttig lijkt en probeer vooral te genieten deze zomer, en mooie herinneringen met elkaar op te bouwen.

  1. Zet zomerbedtijden in. Ja!  Je denkt natuurlijk dat in de zomer je lekker alles los moet laten, toch gedijen kinderen het beste bij gezonde routines, en genoeg slaap. En jij natuurlijk ook! Zo houden jullie allemaal genoeg energie over.
  2. Verzin anti verveel ideëen. Een vakantie FamilieBucket list. Doe dat Samen, schrijf alles op, ook de gekste ideeen. Ik heb hier een mooi lijstje voor je: Of kijk op Pinterest. Het voordeel van een bucketlist, is dat je daar makkelijker naar kunt teruggrijpen, in hoge nood. Laat in ieder geval elk kind iets kiezen wat die leuk zou vinden.
  3. Spendeer tijd met je kind alleen. Als een kind vaak zegt; ik verveel me, zegt hij eigenlijk: ik wil iets met jou doen. Met de hele familiedingen doen is heerlijk , fijn. Maar toch heeft je kind ook 10-15 minuten tijd met jou nodig. En het is prettiger als jij bepaalt wanneer dat is, dan dat je ingaat op elke 'Ik verveel me '- vraag. je krijgt er echt veel voor terug. denk aan; meer         meewerken, minder klagen, minder ruzie tussen broers en zussen, en meer verbinding met je kind.
  4.  Neem een electro- break. Wees net zo duidelijk met schermtijden, als tijdens het school jaar. Het blijft misschien moeilijk om kinderen van het scherm af te krijgen- I know, maar              zomervakantie is echt een goede periode om die vierkante oogjes eens wat anders te laten zien, en te ervaren. Focus eerst op de familie activiteiten, bordspelen, kaartspleen, vrij- spelen. Ga  naar buiten, de natuur in, zwemmen, wandelen, klimmen in bomen. Er is nu alle tijd voor.
  5. Iedereen helpt mee.  Eigenlijk zouden alle kinderen betrokken kunnen zijn aan de taken in huis. Ik heb het al vaker gezegd; je krijgt er meer tevreden en zelfstandige , veranwoordelijke kinderen van. Ze voelen zich meer een deel van de familie. Als je je taakje hebt gedaan, dan pas mag je je 30 minuten op de ipad . Geen onderhandelingen ! 

           TIP: En...als kinderen veel klagen dat ze zich vervelen; maak een leuke pot met kleine taakjes die ze er dan uit kunnen pakken....leuk voor iedereen!

       6. Out of your comfort zone. Ik hoorde van een familie die 1 dagdeel in de week vrijwilligers werk ging doen. De moeder vertelde wat een impact dat had gehad op het hele gezin;

           de gesprekken die ontstonden, en dingen die ze deden die ze nooit zouden doen. Het kan iets eenvoudigs zijn, je oude buurvrouw helpen, of bij de kinderboerderij gaan helpen.                

           Alles kan........

           Misschien iets voor jullie?

  

Het gekke is, het lijken 6 lange weken, maar je weet zelf waarschijnlijk ook dat ze in een oogwenk voorbij zijn. 

 

 

Ben benieuwd wat je hiervan vindt, je kunt hieronder reageren.

Beveiligingscode
Vernieuwen